Meer dan 40 jaar ervaring!

7 tips om warmte binnen te houden

4 November, 2022

Hoewel de temperatuur voor de tijd van het jaar nog hoog is, moeten we ons voorbereiden op de koude maanden. En met energieprijzen die door het dak schieten, is het vasthouden van de warmte in huis dan ook zeker geen overbodige luxe.

Benieuwd hoe u ervoor zorgt dat de warmte binnen blijft en de kou buiten? We geven u graag wat tips!

1. Houd deuren zo veel mogelijk gesloten

Door alle deuren in huis zoveel mogelijk dicht te houden kan de warmte de ruimte niet verlaten. Voelt u toch kou de ruimte binnenkomen? Leg dan bijvoorbeeld een tochthond voor de deur.

2. Houd de rolluiken gesloten

Dat rolluiken warmte buitenshuis houden, dat is ondertussen wel bekend bij de meeste mensen. Maar wist u dat rolluiken in de winter ook voorkomen dat de warmte via de ramen naar buiten verdwijnt? En dat de kou juist buiten wordt gehouden! Door de rolluiken te sluiten kun u dus flink besparen op uw verwarmingskosten.

3. Kies voor een geïsoleerde garagedeur

Met behulp van een geïsoleerde garagedeur kunt u een hoge energierekening voorkomen en daarmee een hoop geld besparen. U merkt het verschil niet alleen in uw garage, maar ook in de rest van de woning. Via de garagedeur komt er namelijk veel kou binnen.

4. Sluit uw gordijnen ‘s avonds

Het wordt weer vroeg donker. En dat betekent dat u de gordijnen ‘s avonds weer lekker dicht kunt doen. Dat staat niet alleen sfeervol in uw woning maar zorgt ook voor een extra laagje isolatie.

Let op: zorg er wel voor dat de gordijnen de radiatoren niet helemaal bedekken, dan houden ze de warmte te veel tegen.

5. Pas radiator folie toe

Door radiatorfolie achter de radiator te plaatsen zal de warmte niet meer in de muren trekken maar weerkaatst worden in de ruimte. Makkelijk terugverdiend dus.

6. Houd de ruimte rondom de radiator vrij

Heeft u de bank vlak voor de radiator staan? Dan kan het een goed idee zijn om de bank te verplaatsen. Door de ruimte rondom de radiator vrij te houden kan de warmte zich namelijk veel beter door de ruimte verspreiden.

7. Dicht alle kieren in de woning met tochtstrips.

Via alle kieren en gaten in de woning verliest u warmte. Om dit te voorkomen kunt u tochtstrips plaatsen. De tochtstrips kunt u plaatsen aan de kant waar de deur of het raam tegenaan sluit. Zo houdt u de warmte beter binnen, en de kou buiten.

Warmte binnen houden met behulp van zonwering

Elke type zonwering of garagedeur draagt bij aan de isolatie van uw huis. Of het nu gaat om een rolluik, screen, binnenzonwering of om een garagedeur, u houdt de kou beter buiten en de warmte binnen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het beter isoleren van uw woning met zonwering? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom langs bij ons in onze showroom in Sittard. Daar kunt u de verschillende type zonweringen zelf bekijken en de sfeer ervaren.

Dit bericht delen