Bestaat er waterdichte zonwering?

15 August, 2022

Wanneer wordt een zonwering waterdicht genoemd? Uiteindelijk is het eerste doel van zonwering het zonlicht en de warmte buiten te houden. Door ontwikkelingen binnen deze markt zijn de eisen die aan de zonwering hoger bijgesteld. Er wordt vandaag de dag vaker gevraagd naar waterdichte zonwering.

Wanneer moet een zonwering waterdicht zijn?

Een zonwering moet waterdicht zijn als men op een regenachtige dag toch onder de zonwering wil zitten. De knikarm / uitvalzonwering of pergola zonwering is een type zonwering die een plek creëert waar men in de schaduw kan verblijven. De doeken die toegepast worden op deze zonweringen zijn dralon zonweringsdoeken, deze zijn waterafstotend. Waterafstotend is niet 100% waterdicht. Het houdt in dat het doek tegen een regenbuitje kan maar als het echt dagelijks nat wordt gaat de regen erdoorheen. Tijdens een regenachtige dag wil je toch droog zitten? Lees hier hoe je om moet gaan met je zonwering tijdens een storm.

Wil je een beweegbare waterdichte zonwerende oplossing?

Een lamellenoverkapping is in gesloten toestand 100% waterdicht. De lamellen, ook wel schoepen genoemd worden niet loodrecht horizontaal geplaatst maar altijd iets aflopend zodat het water naar de waterafvoer toegevoerd wordt die in 1 van de staanders zit.

Ook onze pergotenda, is waterdicht. Het toegepaste zeildoek is getest en 100% waterdicht bevonden, als de pergotenda geopend is wordt het opgevangen water afgevoerd via naar en hemelwaterafvoer. Beide zonweringen of overkappingen kunnen vrijstaand gemonteerd worden of uitgevoerd worden met muurmontage. In beide montagesituaties is de toegepaste zonwering/ overkapping waterdicht.

zonwering-en-regen-1

Een terrasoverkapping en waterdichtheid

Een terrasoverkapping is ten alle tijden waterdicht van bovenaf. Dit komt omdat er een vaste beplating in gemonteerd wordt. Het frame door polycarbonaat platen of door 44.4 gehard glasplaten. Beide beplatingen zorgen ervoor dat je altijd uit de regen zit. Men kan zelfs de tuinset in de herfst- en wintermaanden buiten laten staan.

Meer weten over een waterdichte zonwering of overkapping?

Bent u op zoek naar een waterdichte overkapping? Gehlen zonwering realiseert al meer dan 40 jaar maatwerk oplossingen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dan maken we vrijblijvend een afspraak aan huis voor verder deskundig advies.

Dit bericht delen