Meer dan 40 jaar ervaring!

De 5 beste zonweringen voor buiten en binnen

21 November, 2022

Heeft u last van de zon? De warmte? Van lichtinval? Of bent u op zoek naar een mooie oplossing in uw interieur? Zonwering is daarvoor de ideale oplossing. In deze blog hebben we de 5 beste zonweringen voor buiten en binnen op een rijtje gezet. Opgesplitst in 3 categorieën, namelijk warmtewering, lichtregulering en decoratie. Zo kiest u gemakkelijk de beste zonwering voor uw woning.

Beste zonwering voor warmtewering

Indien men zonwering gaat toepassen om de warmte te weren, dien je het product altijd aan de buitenzijde te plaatsen. Dit omdat anders de warmte toetreedt tot het raam en de ruimte kan verwarmen. De zonwering die de meeste warmte buiten houdt is:

 1. Rolluik
 2. Ritsscreen
 3. Buitenjaloezie
 4. Uitvalscherm
 5. Knikarm

De zonweringen die aan de buitenzijde van uw huis geplaatst worden zorgen ervoor dat de warmte buitenshuis is en blijft. Daarnaast breken ze de zonnestralen die uw meubels of vloeren kunnen verkleuren. Door toepassing onze zonweringen blijft uw interieur hun originele kleur behouden

Beste zonwering voor lichtregulering

Wil je alleen het licht weren zijn er meerdere mogelijkheden voor toepassingen voor zowel binnen als buiten:

 1. Buitenjaloezie of horizontale jaloezie binnen (aluminium of hout)
 2. (duo) Rolgordijnen
 3. Plissegordijnen
 4. Lamelgordijnen
 5. Gordijnen

De lichtregulering zorgt voor filtering van het zonlicht. Daarnaast kan lichtwering ook een ruimte verduisteren. Ook dempt de raamdecoratie geluid zodat een ruimte minder “hol” klinkt

Warmte- lichtwering en decoratie

Als warmte en licht niet de belangrijkste factor zijn maar geveldecor en de “gezelligheidsfactor” ook meespeelt dan is onze top 5:

 1. Markies
 2. Uitvalscherm
 3. Knikarmscherm
 4. Markisolette
 5. Buitenjaloezie

Als u van alle voordelen gedeeltelijk gebruik wil maken en u wil daarnaast ook nog kiezen uit leuke decoratieve doeken of juist een enorme strakke uitvoering van buitenzonwering, adviseren wij voor te gaan voor een van deze types.

De beste zonwering in huis halen?

Tot zover onze top 5. Wil je er meer over weten, neem dan contact met ons op en we laten je graag zien waarom deze zonweringen tot onze favorieten behoren. Of lees hier verder over welke zonwering het meest effectief is.

Dit bericht delen