Let op: Tweede pinksterdag (20 mei) zijn wij gesloten!

De najaar raamdecoratie trends van 2023

13 October, 2023

Bent u toe aan nieuwe raamdecoratie? Dan kunt u hier de raamdecoratie trends voor het najaar van 2023 bekijken. Welke kleuren zijn hip, welke stijlen zien we veel terug en wat zijn de trends in bediening? Dat leest u allemaal in deze blog.

Trend 1: Eenheid

Rust en balans zijn dit najaar ook belangrijk. Wilt u een minimalistische uitstraling? Kies dan voor zand-, aarde- en beigetinten voor uw raamdecoratie. Dit soort raamdecoratie past goed bij een modern interieur. Dit wordt vaak gecombineerd met planten, die het huis dan verder aankleden. Deze eenheid kan gecreëerd worden door bijvoorbeeld plisségordijnen voor binnen en jaloezieën voor buiten.

Trend 2: Contrast

Aan de andere kant is een statement of persoonlijke touch in 2023 ook in. In het najaar zijn er meer donkere dagen en is er meer behoefte aan kleur. Kies voor fellere herfstkleuren zoals rood, oranje, geel of blauw als raamdecoratie en houdt de rest van uw interieur neutraal. Dit zorgt voor contrast en speling in huis. Bent u benieuwd of uw gewenste kleur beschikbaar is? Neem dan gerust contact met ons op!

Trend 3: Lichtdoorlatende raamdecoratie

Tijdens de donkere dagen van het najaar is lichtdoorlatende raamdecoratie een veel gekozen optie. Daarmee blijft het licht in huis en heeft u tegelijkertijd meer privacy. Kies hier voor natuurlijke tinten, dit zorgt voor een lichte uitstraling in huis tijdens de regenachtige tijden. Heeft u een huis met grote ramen? Dan is dit al helemaal de ideale keuze. Ga dan bijvoorbeeld voor vouw– of lamellengordijnen.

Wel kan het in de herfst en winter binnen wat kouder worden met alleen lichtdoorlatende raamdecoratie. Creëer daarom laagjes in uw huis. Hang meerdere raamdecoraties bij één raam, dit kan natuurlijk binnenshuis, maar ook binnen- en buitenshuis. Door deze lagen kunt u op elk moment van de dag zelf kiezen hoe u de raamdecoratie wilt hebben. Zo ontstaat er niet alleen warmte, maar ook gezelligheid. Combineer bijvoorbeeld de bovenstaande gordijnen met screens of jaloezieën.

Daarbij is dit ook een duurzame optie, in de zomer houdt u hiermee namelijk de warmte buiten en in de winter wordt de warmte, door de isolerende werking, binnengehouden. Dat scheelt u weer kosten!

Trend 4: De kleur groen

Dit jaar springt er ook één kleur boven de rest uit, namelijk de kleur groen. En hierbij kunt u denken aan alle tinten groen, voor ieder wat wils. Combineer deze kleur met bijvoorbeeld een houten vloer, een neutraal interieur en zachte materialen.

Groen verwerken in uw interieur maar niet in de raamdecoratie? Ga dan voor beige plissé gordijnen of stijlvolle witte paneelgordijnen en haal het groen in huis met planten. Of ga voor kunst met groene tinten.

Raamdecoratie bij Gehlen

Weer helemaal op de hoogte van de raamdecoratie trends van 2023? Ga dan op onderzoek uit wat het beste bij u past! Bij Gehlen vindt u sowieso iets wat u aanspreekt! We hebben raamdecoratie voor zowel binnen als buiten! Hierbinnen zijn dan ook heel veel mogelijkheden beschikbaar: verschillende kleuren, stoffen, materialen en afwerkingen. En wilt u maximaal comfort? Ga dan voor elektrische zonwering. We denken graag met u mee voor het beste en mooiste resultaat.

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 046-4510050. Wij komen graag bij u langs! U bent ook van harte welkom in onze showroom in Sittard.

Dit bericht delen