Meer dan 40 jaar ervaring!

De perfecte zonwering voor een glazen puntdak

13 February, 2024

Het hebben van een glazen puntdak kan een prachtige toevoeging zijn aan een huis. Het brengt natuurlijk licht binnen en biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving. Echter, met al dat glas komt ook een uitdaging: het beheersen van de hitte en het reguleren van het zonlicht. Gelukkig zijn er verschillende opties voor zonwering die speciaal ontworpen zijn voor glazen puntdaken. Laten we eens kijken naar enkele van de beste keuzes.

Zonwerende folie

Zonwerende folie is een dunne, zelfklevende film die op het glas van het puntdak kan worden aangebracht. Deze folie kan helpen om de hoeveelheid warmte die door het glas naar binnen komt te verminderen, terwijl het toch het natuurlijke licht behoudt. Bovendien kan zonwerende folie ook uv-stralen blokkeren, waardoor het interieur beschermd wordt tegen verkleuring en schade door de zon.

Elektrische zonwering

Elektrische zonweringssystemen, zoals elektrisch bedienbare screens, kunnen perfect zijn voor glazen puntdaken. Deze systemen kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd en bediend met een druk op de knop, waardoor u volledige controle heeft over de hoeveelheid zonlicht en warmte die binnenkomt. Bovendien kunnen ze worden geprogrammeerd om automatisch te reageren op veranderingen in het weer of de tijd van de dag.

Zonnedoeken

Zonnedoeken zijn grote stukken stof die over het glazen puntdak kunnen worden gespannen om schaduw te bieden. Deze doeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat u de esthetiek van uw buitenruimte kunt verbeteren terwijl u tegelijkertijd de hitte en het zonlicht reguleert. Zonnedoeken kunnen worden bevestigd aan speciaal ontworpen framestructuren of aan de omliggende muren en palen.

Schoepenzonwering

Automatische schoepenzonwering zijn een geavanceerde optie voor zonwering op glazen puntdaken. Deze systemen bestaan uit verstelbare lamellen die kunnen worden gekanteld om de hoeveelheid zonlicht en ventilatie te regelen. Met een druk op de knop kunnen de lamellen worden geopend of gesloten, waardoor u volledige controle heeft over uw binnenklimaat.

Buitenzonwering met telescopische armen

Buitenzonwering met telescopische armen is een andere optie die geschikt kan zijn voor glazen puntdaken. Deze systemen bestaan uit een stofscherm dat wordt ondersteund door verstelbare armen die uitgeschoven kunnen worden om schaduw te bieden. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden aangepast aan de specifieke afmetingen van uw puntdak.

Juiste zonwering voor glazen puntdak kiezen

Het kiezen van de juiste zonwering voor uw glazen puntdak hangt af van verschillende factoren, waaronder uw budget, esthetische voorkeuren en de mate van controle die u wilt hebben over uw binnenklimaat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij voor uw pand? Als professionele zonweringsspecialist heeft Gehlen altijd een passende oplossing die voldoet aan uw wensen en eisen. Met de juiste zonwering kunt u optimaal genieten van uw glazen puntdak, terwijl u tegelijkertijd comfort en bescherming biedt tegen de zon. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Dit bericht delen