Meer dan 40 jaar ervaring!

De voordelen van een rolluik

12 December, 2022

De winter gaat van start en we hopen allemaal dat de kou niet gaat toenemen. Met de huidige energieprijzen zijn we allemaal op zoek naar mogelijkheden om de aangename warmte binnenshuis te houden.

Zelfs bij HR +/+ glas merkt u nog de voordelen indien u er een rolluik voor gaat plaatsen. Voor u hebben wij de voordelen van het rolluik uiteengezet.

Isolatie

Het rolluik isoleert, niet alleen door het gebruikte materiaal, dubbelwandig aluminium, maar ook doordat er een ruimte ontstaat tussen het glas en het gesloten rolluik. Dit zorgt er namelijk voor dat het veel langer duurt voordat de warmte het huis verlaat of toetreed.

Verduistering

Wilt u een ruimte verduisteren, dan sluit u het rolluik. Het bewegende deel van het rolluik zorgt ervoor dat er geen lichtinval meer mogelijk is. Ondanks de door u gekozen kleur zal het rolluik altijd voor verduistering zorgen.

Let er wel even op dat ook de gaatjesstand tussen de lamellen gesloten is.

Inbraakpreventie

Het materiaal en de manier waaruit een rolluik is opgebouwd en samengesteld zorgen ervoor dat de inbrekers niet snel voor uw huis kiezen om in te breken.

Het is namelijk erg veel werk om een rolluik open te breken, hier moeten ze voldoende tijd voor hebben en het gebeurt niet geluidloos.

Ventilatie

Het bewegende deel van het rolluik is opgebouwd uit geïsoleerde lamellen. De lamellen vallen in elkaar door een open gestanste richel. Indien u het rolluik niet helemaal sluit, blijven de stansen vrij. Waardoor er een licht lucht-toestroom toegelaten wordt en de ruimte wordt geventileerd

365 dagen per jaar te gebruiken

Vaak wordt een rolluik onder de categorie zonwering geplaatst, echter het is een op zichzelf staand product. Het rolluik is het enige product binnen deze categorie dat daadwerkelijk 365 dagen per jaar te gebruiken is. Onafhankelijk van de weersomstandigheden. Storm, regen, hitte, kou en mist; geen enkel weer heeft invloed op het gebruik en de functie van het rolluik.

Ga voor de voordelen van een rolluik

Hebben we u overtuigd van de voordelen van een rolluik? En wilt u weten of het mogelijk is om voor uw raam een rolluik te plaatsen? Maak dan gerust een afspraak, wij komen graag naar u toe.

Dit bericht delen