Meer dan 40 jaar ervaring!

Diverse manieren om meer schaduw in de tuin te creëren

15 January, 2024

De zomerse zon kan heerlijk zijn, maar soms willen we in onze tuinen ontsnappen aan de intense hitte. Het toevoegen van schaduwrijke plekken creëert niet alleen een aangename en comfortabele buitenruimte, maar voegt ook een vleugje stijl toe aan uw tuin. Hier zijn verschillende creatieve manieren om meer schaduw in uw tuin te brengen.

Schaduw creëren op de natuurlijke manier

Plant hoge bomen of struiken op strategische locaties om natuurlijke schaduw te bieden. Bladverliezende bomen zijn ideaal omdat ze in de zomer beschutting bieden en in de winter meer zonlicht doorlaten. Laat klimplanten groeien op een pergola voor een natuurlijke en esthetische schaduwoplossing. Planten zoals druiven, kamperfoelie of wisteria bieden niet alleen schaduw maar ook bloemen en geur. En als laatste creëer een tropische sfeer met bamboe- of rieten schermen. Deze natuurlijke materialen filteren het zonlicht en zorgen voor een ontspannen sfeer in uw tuin.

Schaduw creëren met een overkapping

Om schaduw in je tuin te creëren en tegelijkertijd een luxe uitstraling te behouden, kun je kiezen voor stijlvolle, moderne overkappingen zoals een lamellendak of pergola. Een overkapping biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar voegt ook een chique element toe aan je buitenruimte. Met een lamellendak heb je de flexibiliteit om de hoeveelheid licht en schaduw aan te passen, perfect voor die dagen waarop het weer steeds verandert. Een pergola, vaak versierd met klimplanten, biedt een natuurlijke en sfeervolle schaduw. Deze opties zijn niet alleen functioneel, maar verhogen ook de esthetische waarde van je tuin, waardoor je buitenruimte zowel uitnodigend als stijlvol wordt.

Schaduw creëren met een zonnescherm

Zonneschermen zijn een praktische en veelzijdige manier om schaduw in je tuin te creëren. Je kunt kiezen uit diverse soorten, zoals een uitvalscherm of een knikarmscherm. Een uitvalscherm is ideaal voor kleinere ruimtes en biedt goede bescherming tegen laagstaande zon, terwijl een knikarmscherm perfect is voor grotere terrassen, omdat het veel schaduw biedt en de ruimte eronder vrij blijft.

Een uitvalscherm of knikarmscherm biedt flexibiliteit; je kunt ze eenvoudig in- en uitrollen naar wens, wat ideaal is bij wisselende weersomstandigheden. In tegenstelling tot een vaste overkapping, nemen ze ingeklapt weinig ruimte in en behouden zo het open gevoel van je tuin.

Heeft u advies nodig?

Wilt u schaduw creëren in uw tuin met zonwering? Dan staat Gehlen Zonwering voor u klaar. We hebben altijd een passende oplossing in huis. Of u nu gaat voor een knikarmscherm of een luxe terrasoverkapping met lamellendak. Wat uw wensen ook zijn, we denken graag met u mee voor de mooiste en beste oplossing. Kom gerust langs in onze showroom en showtuin in Sittard om de producten te bekijken. Plan je afspraak hier in.

Dit bericht delen