Meer dan 40 jaar ervaring!

Elektrisch rolluik werkt niet meer: 4 tips

22 February, 2023

Het is zo vervelend als een rolluik niet meer naar behoren functioneert en zeker als het elektrisch bediend is, want hoe weet u zeker of het rolluik wel stuk is of dat er een stroomstoring is. Hieronder volgen enkele tips:

1. De motor van het rolluik maakt een raar geluid

Maakt de motor van het rolluik een raar, piepend geluid terwijl het rolluik beweegt, is het vrijwel zeker dat de motor het probleem is. U kunt dan proberen de stekker van de rolluikmotor uit het stopcontact te halen, na 10 seconden de stekker weer insteken, het kan zomaar zijn dat de motor gereset wordt Hoort u echter nog steeds hetzelfde geluid dan dient u de motor te (laten) vervangen

2. De motor van uw rolluik loopt maar het rolluik beweegt niet

Waarschijnlijk ligt het probleem niet in de motor maar in de as. Het pantser (bewegende deel) hangt met ophangveren op aan de as. Indien er een of meerdere ophangveren gebroken zijn heeft de as niet voldoende trekkracht om het rolluik naar boven of naar beneden te sturen. Oplossing is om de ophangveren te vervangen.

3. U hoort de motor niet

Dan heeft u 2 opties.

  • Er is een stroomstoring (dit kunt u testen of een stop doorgeslagen is of u controleert een ander apparaat wat op dezelfde groep is aangesloten. Werken meerdere apparaten niet is er waarschijnlijk iets met het elektrisch netwerk binnenshuis aan de hand. Zodra de storing binnen het netwerk is opgelost zal ook de motor van uw rolluik weer naar behoren functioneren
  • Indien alle andere apparaten normaal functioneren en u hoort de motor nog steeds niet lopen en het rolluik beweegt niet dan toch de motor stuk.

4. De bedieningsschakelaar is aan vervanging toe.

De bedieningsschakelaar stuurt de motor aan, deze zijn met elkaar verbonden via draadjes. Het kan zijn dat er een slechte verbinding binnen deze elektriciteitsdraden zit. Hierdoor wordt het signaal niet correct of haperend doorgegeven.

Het vervangen van de schakelaar is dan de meest eenvoudige oplossing.

Heeft u al het bovengenoemde al geprobeerd en heeft u toch nog ons advies nodig, bel dan onze serviceafdeling, zij helpen u graag verder. Of lees hier meer over wat je kunt doen als je rolluik stuk is.

Dit bericht delen