Meer dan 40 jaar ervaring!

Hoe werkt een elektrische garagedeur?

13 March, 2023

Gemak dient de mens, en dat is bij een garagedeur niet anders, U wilt natuurlijk niet buiten staan om de garage te openen als het regent? Daarom worden garagedeuren veelal elektrisch bediend.

De elektrische garagedeuropener

Bij onze Novoferm sectionaal deuren zit de motor aan de zijkant van de deuren geplaatst. Deze motor “loopt” met het deurblad mee naar binnen (openen) en bij sluiten duwt de motor het doorblad naar beneden. U stuurt de garagedeur opener aan met een handzender.

Binnen in de garage hangt een console, op deze console zitten bedieningsknoppen en een lamp. Met deze bedieningsknoppen kunt u de garagedeur openen en sluiten indien de handzender niet in uw bezit is. Bij ieder signaal dat gegeven wordt gaat de lamp van de console branden, deze valt vanzelf weer uit, maar u heeft voldoende tijd de (verlichtte) garage te verlaten.

Bij de geïsoleerde kanteldeur wordt er altijd een middenmoter geplaatst.

Heeft u meer vertrouwen in een middenmoter? Bij een sectionaal deur heeft Novoferm hiervoor ook een aandrijving.

Een stroomstoring in uw elektrische garagedeur, en nu?

Alle motoren van Novoferm zijn voorzien van een noodhandbediening. Dit is een eenvoudige oplossing voor een ernstig probleem.

Aan de motor (die meeloopt met de garagedeur) zit een trekkoord, door aan dit koord te trekken ontkoppelt u de motor van de deur en kunt u de deur handmatig openen en weer sluiten. Zo kunt u op een veilige manier de auto uitrijden uit uw garage.

Door middel van een “pal” naar beneden te duwen (ook aan de aandrijving) vergrendelt u de poort weer zodat niemand de deur kan openen. Als u dan de garagedeur weer aanstuurt haakt de aandrijving automatisch weer aan de garagedeur.

Veiligheid

De motoren van Novoferm zijn uitgevoerd met een keylock systeem dit houdt in dat er iedere keer als er een commando gegeven wordt er door de ontvanger en de handzender een nieuwe code gebruikt wordt, dit om te voorkomen dat codes of frequenties gekopieerd kunnen worden.

Voor bescherming van mens en materiaal zijn de elektrisch aangedreven deuren van Novoferm altijd voorzien van een onderloopbeveiliging. Zodra de garagedeur in neerwaartse beweging een obstakel raakt zal de deur stoppen en ca. 15 cm omhooggaan zodat het object gemakkelijk en zonder schade weggehaald kan worden.

In onze showroom hangen de zijwaartse motoren, wilt u deze bekijken en ervaren hoe een onderloopbeveiliging werkt, boek dan een afspraak in onze showroom, eenvoudig te reserveren op onze website.

Dit bericht delen