Meer dan 40 jaar ervaring!

Overkapping dichtmaken: dit zijn de mogelijkheden

11 March, 2024

Van een bestaande overkapping of alleen een dak een winddichte ruimte maken is mogelijk. Afhankelijk van uw wensen kan het dak of overkapping omgetoverd worden tot een gezellige ruimte waar je lekker uit de wind kunt zitten. Of u nu bescherming zoekt tegen neerslag in de herfst en winter, of wilt genieten van het zonnetje zonder de hinder van de wind in de lente en zomer, er zijn diverse mogelijkheden om uw overkapping om te vormen tot een aangename ruimte.

Glazen wanden voor doorzicht en beschutting

Een effectieve methode om uw overkapping af te sluiten is het installeren van vaste glaswanden. U heeft de keuze tussen helder glas, voor onverminderd contact met buiten, of opaal glas, dat door een matte laag minder doorzicht biedt maar wel licht doorlaat. Deze wanden kunnen op maat worden gemaakt om de helling van het dak te volgen, wat zorgt voor een naadloze integratie met uw bestaande overkapping.

Terrasoverkapping dichtmaken met glazen schuifwanden

Voor wie flexibiliteit belangrijk vindt, bieden glazen schuifwanden uitkomst. Deze kunnen geheel of gedeeltelijk geopend worden, afhankelijk van het weer of uw persoonlijke voorkeur. Aan de zijkanten kunnen schuifwanden met een spiekozijn geïnstalleerd worden, waardoor de rails horizontaal en waterpas geplaatst worden voor een soepele bediening.

Volledige windbescherming met aluminium wanden

Indien doorzicht geen vereiste is en het voornaamste doel windbescherming is, kunt u het beste kiezen voor een aluminium wand. Deze wanden zijn voorzien van schuttingprofielen die zorgen voor een effectieve bescherming tegen tocht en wind, zonder dat er doorheen gekeken kan worden. Een combinatie van glazen en aluminium delen is ook mogelijk, voor zowel zicht als bescherming.

Een subtiele afscheiding met screens

Screens zijn een subtiele optie om uw terrasoverkapping af te sluiten. Dankzij speciale ritsgeleidingen kunnen deze over grote breedtes gespannen worden, terwijl het zonweringsdoek van glasvezeldraad zowel wind als warmte grotendeels tegenhoudt. Zo blijft het contact met uw tuin behouden en blijft het aangenaam vertoeven onder uw overkapping.

Persoonlijk advies en meer informatie?

Het dichtmaken van een overkapping is een persoonlijke keuze die afhankelijk is van uw specifieke wensen en de kenmerken van uw buitenruimte. Wilt u van uw overkapping een gezellige en winddichte ruimte maken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag ter plaatse om de mogelijkheden te bespreken die het beste passen bij uw situatie.

Dit bericht delen