Meer dan 40 jaar ervaring!

Poort aan vervanging toe? Wij helpen je een nieuwe te kiezen

12 September, 2022

U kent het wel de garagedeur is aan vervanging toe, maar het aanbod in poorten is zo groot dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kiest u de goede? In deze blog leggen we de verschillen tussen de garagedeuren uit.

De Garage kanteldeur

De kanteldeur ook wel kantelpoort genoemd is de traditionele garagedeur. Deze is vervaardigd uit een enkelwandige stalen plaat. De kantelpoort wordt van oudsher toegepast in niet geïsoleerd garages. Het kantelpunt van deze garagedeur is altijd in het midden van het frame, waardoor het stalen deurblad buiten de muur naar binnen draait. Men kan de auto niet met de neus aan de kanteldeur parkeren zonder dat er geen risico op schade is. Een garagedeuropener kan deze deur elektrisch aansturen, echter in de meeste gevallen is deze poort handmatig bediend.

Deze deur kan voorzien worden van een loopdeur, dit is een voordeel als men de garagedeur als ingang wil gebruiken. Vandaag de dag kunnen deze traditionele ongeïsoleerde garage kanteldeuren ook uitgevoerd worden in een 2 cm dikke geïsoleerde versie.

Kantelpoort4-1-2

De Sectionaal garagedeur

De naam zeg het al, deze sectionaal poort is opgebouwd uit secties. Deze secties zijn of 2 cm dik, 4,5 cm dik of 70 cm en zijn gefabriceerd van dubbelwandig staal gevuld met een purschuimvulling. Dit zorgt ervoor dat deze garagepoorten isoleren. De isolatiewaarde van een 2 cm dikke deur staat gelijk aan isolatiewaarde van dubbel glas. De isolatiewaarde van de 4,5 cm dikke poort is vergelijkbaar met een spouwmuurisolatie. De maximale isolatie van uw garage wordt bereikt indien u de thermisch onderbroken ISO 70 sektionaal deur toepast.

Er zijn 3 modellen van de sekties beschikbaar, en 2-tal afwerkingen. Standaard worden deze garagedeuren in de kleur wit en antraciet geleverd, tegen meerprijs zijn veel kleuren beschikbaar

Deze garagedeuren zijn veelal elektrisch bediend, met een druk op uw afstandsbediening wordt de sektionaal poort in beweging gebracht. Echter de handmatige uitvoering is ook nog steeds beschikbaar

IMG_87161-2

De Duoport garagedeur

Deze deur wordt gekozen als de garage gebruikt wordt als bijvoorbeeld hobbyruimte, kantoor, opslagruimte of stalling. De duoport bestaat uit 2 openslaande delen gevuld met sekties van de iso 45 sektionaal deur. Kiest men voor een duoport heeft men altijd een goed geïsoleerde maatwerk garagedeur die past in iedere situatie. De twee beweegbare vleugels kunnen in gewenste stand opengezet worden. Zo kan men een vleugel als loopdeur gebruiken als de andere vleugel vaststaat. Wil men de opening groter maken kunt u gewoon beide vleugels openen. De duopoort

Als extra heeft deze deur dat hij vergrendeld kan worden met een Politiekeurmerk Veilig Wonen veiligheidsset

duoport_groot_21

Meer weten over onze garagedeuren of wilt u weten welke garagedeur of garagepoort het beste bij u past? Bezoek onze showroom of neem contact met ons op via ​+31 46 – 4510050 of ​info@gehlen.nl en wij komen bij u aan huis om advies te verstrekken. Lees hier onze blog over de beste garagedeur!

Dit bericht delen