Meer dan 40 jaar ervaring!

Raamdecoratie inspiratie: onze mooiste voorbeelden

13 February, 2023

Iedere woning heeft aan de binnenzijde enige vorm van raamdecoratie hangen. Niet alleen voor het aanzicht maar ook vaak voor geluidsdemping. Hoe mooi is het dan indien men niet alleen het geluid kan dempen maar het ook nog eens als decoratie gebruikt kan worden. Wilt u raamdecoratie inspiratie opdoen? We hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

Plissegordijnen

De maat van de plissé is van groot tot klein. De plissé kan uitgevoerd worden met onder meer enkele en dubbele vouwen (plissë) , verduisterende stof, en bijvoorbeeld semitransparante stof. De kleurkeuze is groot en ieder doek / stof heeft zijn eigen eigenschappen. De plissé heeft de mogelijk om zowel van beneden naar boven te bewegen, als van boven naar beneden Als beide bewegingen tegelijkertijd zodat maar een deel van het raam bedekt is.

Duorolgordijnen

Bij deze rolgordijnen kunt u zelf bepalen of u door de stof heen kunt kijken of helemaal niet. De stoffen zijn dubbel uitgevoerd en doordat men de banen onder elkaar kan zetten kun je deze rolgordijnen kijkdicht maken, niet alleen kun je niet van binnen naar buiten kijken, maar andersom dan ook niet.

De stofkleuren van de duorol gordijnen zijn erg modern en up-to-date.

Jaloezieën

De aluminium horizontale jaloezieën zijn terug van weggeweest, deze Retro raamdecoratie wordt weer veelal toegepast. Waar vroeger deze gebruikt werd om met name de zon buiten te houden, wordt deze heden toegepast voor de andere functie, namelijk de lichtregulering. U bepaalt zelf wanneer u het licht filtert en het zicht toelaat.

Niet alleen zijn de jaloezieën in aluminium verkrijgbaar maar ook de Houten Jaloezie verovert de markt van de binnenzonwering.

Gordijnen

De gordijnen blijven toch een van de meest gekozen raamdecoratie. In het verleden sprak men over glas-gordijnen of vitrage en nu wordt een gordijn van transparante stof een In Between gordijn genoemd. Er is zoveel keuze in de stoffen dat het ervoor de klant niet makkelijker op gemaakt wordt De grote van de plooi kunt u zelf samenstellen naar uw wensen.

Van de stoffen van de gordijnen worden ook de vouwgordijnen geproduceerd.

Raamdecoratie inspiratie opdoen in onze showroom

Vind u het moeilijk om een keuze te maken? Of bent u benieuwd naar de beste keuze bij u thuis? Gehlen Zonwering denkt graag met u mee. Bezoek onze showroom! Er hangt 1 voorbeeld van iedere vorm van raamdecoratie en de kleur klappers zijn aanwezig. Zien wij in onze showroom?

Dit bericht delen