Let op: Tweede pinksterdag (20 mei) zijn wij gesloten!

Soorten bediening zonwering, de mogelijkheden op een rijtje

6 December, 2022

De bediening van zonwering algemeen is afhankelijk van de montage van de zonwering, het gewicht van de zonwering en hoe u het zelf wenst te bedienen.

Van traditionele bandopwinders en slingers tot het aansturen van de zonwering door middel van solar panelen. Alles is mogelijk. Hieronder alle mogelijkheden.

Alle bedieningen op een rijtje

1. Band- en bandopwinder (ook wel koord- en koordopwinder genoemd)

Hiermee wordt de zonwering handmatig van binnenuit omhoog getrokken door middel van een lint/ band/ koord. Het lint/ band/ koord wordt opgerold in een daarvoor bestemd oprolmechanisme ook wel bandopwinder/ koordopwinder genoemd wordt. Is de doorvoer te klein? Dan kan er ook staaldraad gebruikt worden.

Het opwindmechanisme wordt dan staaldraadwinderwerk genoemd

2. Slingerstang aan de buitenzijde/ mono-commando binnenzijde

Ook deze bediening is een handmatige bediening. Bij uitvalzonwering kunt u aan de buitenzijde door middel van een stok in te haken in een scharnierend oog de zonwering naar binnen en naar buiten draaien.

Toegepast aan de binnenzijde is het een stang wat in een draai-mechanisme vastzit. Het stangetje is knikbaar waardoor je van binnenuit makkelijk de draaiende beweging kunt maken. Dit bedienings-mechanisme is het mono-commando.

3. Elektrisch

Kiest u voor een elektrische bediening? Dan wordt in de as van de zonwering een motor geplaatst. Deze motor heeft 2 kabels, 1 kabel die aangesloten wordt op het aanwezige stroomnet (stopcontact) en 1 kabel die aangesloten wordt op de schakelaar die de motor aanstuurt in de opwaartse of neergaande beweging

4. Elektrisch met afstandsbediening

Wenst u een elektrische bediening met afstandsbediening? Ook hier wordt de motor met een ontvanger in de as van de zonwering geplaatst. Er wordt 1 kabel doorgevoerd naar binnen toe die aangesloten wordt op het stroomnet. Het openen en sluiten van de zonwering wordt aangestuurd door een draadloze handzender of wandzender

5. Elektrisch Solar

Wenst u op een rolluik/ ritsscreen of buitenjaloezie uitgevoerd met een elektrische bediening met afstandsbediening zonder dat u kabels aan de binnenzijde van uw woning heeft, of doorvoergaten in uw kozijn geboord krijgt dan is de solar aandrijving voor u het meest geschikt. Het solar paneel draagt er zorg voor dat een accu (batterij) wordt opgeladen door zonnestralen. De opgewekte energie is van voldoende sterkte om de motor in beweging te bregen. Een handzender zorgt voor de commando’s wat de motor moet doen.

Wilt u een advies aan huis of meer informatie welke bediening u kunt toepassen, maak vrijblijvend een afspraak met een van onze vertegenwoordigers. Wilt u naar onze showroom komen dat kan natuurlijk ook, deze afspraak boekt u makkelijk via onze website

Zien wij u gauw?

Dit bericht delen