Meer dan 40 jaar ervaring!

Terrasoverkapping in de winter

13 January, 2023

Met een terrasoverkapping haal je het buitenleven gevoel een beetje naar binnen. Of het huiskamer gevoel een beetje naar buiten. De overkapping zorgt altijd voor schaduw waar het aangenaam vertoeven is. Maar kunt u in de winter ook gebruik maken van deze terrasoverkapping?

De terrasoverkapping zorgt voor bescherming tegen regen- en sneeuwval van bovenaf, ongeacht voor welke beplating u kiest.

Gezellig winters weer

Bij koudere weersomstandigheden, de winter, kruipen we gezellig met een dekentje op de bank, winterse pyjama aan en een kopje lekkere warme chocolademelk met slagroom. Dit hoeft niet altijd binnen te gebeuren. Heeft u een terrasoverkapping dan kunt u buiten de terrasoverkapping een vuurkorf met hout laten branden. Niet alleen geeft dit vuur warmte af maar u kunt het vuur ook gebruiken om er marshmallows boven te roosteren. Vind u een vuurhaard gevaarlijk of heeft u er geen ruimte voor dan is een heater die u onder de overkapping plaatst een goed alternatief. Er dient wel enige afstand gehouden te worden tussen de heater en de beplating van de overkapping. De warmte van de vuurkorf en heater brengt gezelligheid, zo ook de beker met warme chocolademelk en of een glühwijntje.

Verlichting in de terrasoverkapping

Indien u bij aankoop van de terrasoverkapping gekozen heeft voor ingebouwde ledverlichting zorgt dit al voor heel veel sfeer. De verlichting kan gedimd worden tot sfeerverlichting. Heeft u geen ledverlichting? Geen probleem; een decoratie lichtslinger onder de terrasoverkapping biedt enorm veel gezelligheid. Niet alleen kunt u kiezen of diverse kleuren of zelfs een veelkleurige slinger, maar ook uit verschillende vormen, bolletjes, sterretjes en ook vierkantjes. Deze lichtslingers worden aangeboden door de detailhandel.

Kaarsen op een plateau op tafel creëert een heerlijke relaxte sfeer. Het wakkerende vlammetje straalt rust en tevredenheid uit, uw gedachten kunt u de vrije loop laten gaan.

Inrichting en planten

De tuinset die in de zomer voorzien wordt van gezellige kussens, kan in de winter zonder aankleding gebruikt worden. De stoelen zijn doorgaans van stevig en comfortabel en weer-vast materiaal gemaakt.

Om wat kleur te brengen onder de overkapping kun je bij, naast en onder de overkapping met planten en gewassen werken. Er zijn veel planten die winterhard zijn en ook in de winter heel mooi gekleurde bladeren hebben. De planten brengen gezelligheid met zich mee maar dragen ook zorg voor een balans in het ecosysteem.

Ook in de winter genieten van uw tuin?

Wilt u ook in de wintermaanden genieten van uw tuin? Ga dan voor een terrasoverkapping van Gehlen. Met meer dan 40 jaar ervaring monteren we de overkapping vakkundig aan uw woning. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee en kijken wat aansluit bij uw wensen.

Dit bericht delen