Meer dan 40 jaar ervaring!

Tuin terras ideeën: van overkapping tot pergola

6 February, 2023

De tuin wordt een steeds groter aspect van de woning. We eten meer buiten, maken veel meer plezier buiten, en onder het genot van een wijntje wordt er vaak in de tuin met gezin of vrienden de dag doorgenomen of de week afgesloten.

Hoe mooi is het dan dat wanneer het regent, dit alles nog steeds kan doorgaan onder de overkapping.

Overkapping

Een overkapping is een eigenlijk een verlenging van uw woonkamer. De overkapping heeft een aluminium frame, verkrijgbaar in meerdere standaard RAL-kleuren. Het frame kan gevuld worden met een polycarbonaat beplating of glas. De voorkant en zijkanten zijn vrij, waardoor een vrije doorgang gecreëerd is. Wilt u wat langer genieten van uw terrasoverkapping kunt u de voorzijde en zijkanten dicht laten zetten, zodat u uit de wind kan zitten en ook bij regenweer heerlijk droog onder de overkapping kunt verblijven.

Pergola

De pergola is een overkapping die aan de muur bevestigd wordt en waarvan het dak uit zonweringsdoek bestaat. U kunt het ook zien als een zonwering op staanders. Het doek wordt electrisch aangestuurd. De staanders zijn iets verfijnder van vorm en niet zo robuust dan de terrasoverkapping, hier zit dan ook geen hemelwaterafvoer in. Deze hemelafvoer is ook niet nodig, daar bij regenweer deze pergola niet of weinig gebruikt wordt. Het doek wat op het “dak” zit is niet waterdicht maar waterafstotend. Vandaar dat dit type overkapping ook wel Pergola zonwering genoemd wordt Tuin terras ideeën: van overkapping tot pergola.

Lamellenoverkapping

Wilt u droog zitten bij regen, en als de zon schijnt het zonlicht zelf reguleren? Dan is de lamellenoverkapping een juiste keuze. Bij regenweer sluit u de lamellen die er dan voor zorgen dat het regenwater via een goot en een hemelwaterafvoer in de grond afgevoerd wordt. Tussen de lamellen in zitten rubbers, dit sluit de lamel af.

Indien de zon schijnt kunt u de lamellen open bewegen. Zelf bepaalt u de hoeveelheid licht die naar binnen valt. Indien u uit de wind wil zitten kan ook bij dit type overkapping in een later stadium wanden of ritsscreens laten plaatsen.

Tuin terras ideeën bij Gehlen in de showroom

Iedere overkapping biedt u vele voordelen. Bent u benieuwd wat voor u de beste overkapping is? Of wil u eens inspiratie opdoen. Bel ons dan, wij maken graag met u een vrijblijvende afspraak.

Dit bericht delen