Meer dan 40 jaar ervaring!

Uw elektrische zonnescherm veiligstellen, dat doet u zo!

13 October, 2023

Heeft u een storing in het elektrische zonnescherm en lukt het niet meer om met de afstandsbediening of draaischakelaar naar beneden of nog belangrijker omhoog te doen? Geen zorgen! In deze blog leest u hoe u het elektrische zonnescherm, veilig en efficiënt kunt veiligstellen bij een storing.

Oorzaak van de storing achterhalen

Voordat u aan de slag gaat met het van het zonnescherm is het handig om te kijken waar de oorzaak ligt van de storing. Zodat u de elektrische bediening snel weer kunt gebruiken indien gewenst. Ga daarom voor de zekerheid na of u niet te maken heeft met een stroomstoring. Controleer bij een afstandsbediening voor de zekerheid ook de batterij

Indien een motor bromt is het waarschijnlijk een defect in de motor zelf. Hierdoor heeft deze motor geen kracht meer om de zonwering omhoog te doen.

Zonnescherm veiligstellen

Het is erg belangrijk indien de zonwering uit staat, deze bij wind en regen naar binnen te halen. Zonneschermen zijn erg gevoelig voor weersomstandigheden en kunnen in geopende toestand gevaarlijke situaties opleveren. Het is dus van belang dat het zonnescherm opgerold wordt. Lees hier meer over zonwering en regen.

Je kunt het gewicht uit de zonwering halen om deze een stukje omhoog te duwen. Dan nogmaals proberen de motor te laten aanslaan zodat het doek naar binnen gerold wordt. Slaat de motor niet aan dan kun je deze niet meer handmatig oprollen of omhoogduwen. Een specialist zal de zonwering veilig moeten stellen.

Gaat de zonwering niet meer naar buiten, en het is geen elektriciteitsprobleem dan moet de motor vervangen worden voor gebruik.

Service van Gehlen

Reparatie en onderhoud zijn van belang als het gaat om zonwering. Een defect kan niet alleen ongemak veroorzaken, maar in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn. In dit geval zijn wij binnen 24 uur ter plekke om u te helpen, ongeacht of u klant bent bij ons of niet.

Onze service is 24 uur per dag, 365 dagen in het jaar voor u beschikbaar. Wij denken namelijk graag met u mee en gaan voor het beste resultaat! Wilt u meer weten, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via ons contact formulier of bel 046-4510050!

 

Dit bericht delen