Meer dan 40 jaar ervaring!

Vorst en zonwering: ben er goed op voorbereid

2 January, 2023

Met de huidige en nog komende vorst vraagt uw zonwering om wat extra aandacht. We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet zodat uw zonwering de winter goed doorkomt én geen ongewenste schade wordt veroorzaakt.

Let op bij het openen van uw rolluik

Het grote voordeel van een rolluik is dat u er het hele jaar door gebruik van kunt maken. Maar, door de kou kan het voorkomen dat uw rolluik vastgevroren zit. Wij raden het af om deze te ontdooien met behulp van warm water of een speciale spray. Hierdoor zal het rolluik de dag erna weer bevriezen omdat er water tussen de lamellen komt.

Het is daarom belangrijk dat u het rolluik eerst laat ontdooien voordat u deze omhoog haalt. Na lange tijd nog steeds geen beweging? Niets forceren. Neem contact op met onze serviceafdeling en we zoeken samen naar een passende oplossing.

Zorg dat het zonweringsdoek helemaal droog is voordat u hem oprolt

Een tip die niet alleen handig is in de winter. Het is belangrijk dat u uw zonwering nooit nat oprolt, dit kan namelijk schimmel veroorzaken en schade aanbrengen aan de structuur van het vezeldoek. Laat de zonwering volledig opdrogen en rol deze daarna probleemloos weer in. Lees hier meer tips over zonwering en regen.

Haal de markiezen naar binnen

Heeft u markiezen? Dan kunt u deze in de winter het beste in zijn geheel naar binnen halen, om een zo lang mogelijke levensduur te garanderen. Zorg dat het doek schoon en droog is voordat u de markiezen opbergt voor de winterslaap.

Dit bericht delen