Meer dan 40 jaar ervaring!

Wat is duurzame zonwering?

15 November, 2022

De term duurzaamheid komt heden ten dage dagelijks voor en wordt in iedere productcategorie herhaaldelijk genoemd, of het nu over duurzame groente gaat of een duurzame auto, wat bepaald de term duurzaam?

In de Dikke van Dalen staat het volgende: ‘geschikt, bestemd om lang te duren’. Als voorbeeld wordt gegeven ‘deze stof is zeer duurzaam’, wat betekent ‘kan lang mee”

Als dit de basis is voor de term duurzaam is deze zeer zeker van toepassing op zonwering.

Duurzame grondstoffen zonwering

Alle onderdelen die bij de opbouw van zonwering gebruikt worden zijn gefabriceerd uit aluminium, deze grondstof wordt op een dusdanige manier behandeld dat er geen roestvorming kan optreden, dit door het aanbrengen van een soort beschermlaag.

Deze aluminium kan in hoeken gezet worden en kan op maat afgezaagd worden. Daarnaast kan aluminium in ieder gewenste RAL-kleur gemoffeld worden. Dit is een procedure waarbij aluminium onder grote hitte en druk op kleur gebracht wordt. Aluminium is nauwelijks onderhevig aan slijtage. Door het gebruik van aluminium is de verwachte levensduur van zonwering ca. 20 tot 30 jaar.

Duurzame doeken bij zonwering

Iedere zonwering is voorzien van een doek/ stof. Bij uitvalzonwering is dit een dralon doek en bij screens is dit een doek van polyester geweven draad.

De uitval doeken worden handmatig gestikt met een dubbele naad, en de screendoeken worden geseald.

Alle doeken zijn kleurecht, warmtewerend en kras- en slijtvrij. Door de procedure waarmee de fabrikanten de te gebruiken draden op kleur brengen, mag ook dit onderdeel van de zonwering duurzaam genoemd worden.

Bediening en duurzaamheid

Bij een handmatige bediening is het bedieningsmechanisme gezet in een kunststof behuizing, dit is een meer kwetsbaar product daar de mens zelf de zonwering aanstuurt. Dit kan kleinere storingen opwekken. Indien men voor een elektrische bediening kiest, zorgt de motor voor een geleidelijk openen en sluiten van de zonwering. Door de continuïteit van de op- en neerwaartse beweging zal de zonwering langer gebruikt kunnen worden en in goede staat blijven verkeren.

Wilt u meer weten over de duurzaamheid van zonwering? Bel ons op wij maken graag met u een vrijblijvende afspraak.

Dit bericht delen