Meer dan 40 jaar ervaring!

Wat is een buitenjaloezie?

17 October, 2022

De buitenjaloezie valt onder de categorie buitenzonwering. De buitenjaloezie heeft het uiterlijk van een horizontale jaloezie wat onder raamdecoratie valt, echter omdat het aan de buitenzijde van een woning geplaatst wordt zijn de gebruikte materialen zwaarder uitgevoerd.

Waarvoor wordt een buitenjaloezie gebruikt?

De buitenjaloezie is een buitenzonwering die zowel het licht kan reguleren als de warmte buiten houdt.

De Lamellen bedekken de volledige raamoppervlakte. Met de kanteling van de lamellen kunt u het licht reguleren. Wilt u toch naar buiten kijken maar niet de hinderlijke zonnestralen binnen hebben? Zet de lamellen dan in de volledige open stand. Hierdoor bewaart u het zicht naar buiten. Vindt u het zicht naar buiten niet belangrijk maar wilt u de warmte weren? Draai de lamellen dan geheel naar beneden of naar boven. Door de buitenjaloezie te sluiten weert u de zon en dus de warmte van het raam.

En wilt u dat er niet naar binnen gekeken wordt? Dan kunnen de lamellen van de buitenjaloezie zo gekanteld worden dat zicht naar binnen verhinderd wordt maar u toch nog lichtinval naar binnen heeft.

De buitenjaloezie en wind

Voor de meeste uitvalzonwering is wind wel een probleem. Voor de buitenjaloezie hoeft wind geen factor te zijn waar men rekening mee moet houden, mits men bij grotere afmetingen windzekeringen plaatst. In de situatie waarbij het lamellenpakket naar beneden gestuurd is en de lamellen volledig gesloten zijn kan de buitenjaloezie windkracht 7 aan.

Windkracht 7 is het als de gehele bomen bewegen, en de wind hinderlijk is wanneer men ertegen inloopt. Dus ook bij winderig weer is een buitenjaloezie een goede keuze voor licht – en zonwering.

Hoe kan de buitenjaloezie bediend worden

Onderstaand een opsomming van mogelijkheden voor de bediening van een buitenjaloezie:

  • Handmatig door middel van een mono commando (dit is een bedieningsstang van binnenuit met een knikbare slinger)
  • Elektrisch door middel van een somfy bedrade motor
  • Elektrisch door middel van een somfy IO motor met afstandsbediening
  • Dit type motor kan aangestuurd worden door een app via een switch box
  • Elektrisch door middel van somfy motor en voor zien van solar paneel waardoor aansluiting op elektrisch netwerk niet meer noodzakelijk is.

Heeft u nog meer vragen over de buitenjaloezie of wenst u meer informatie over de verschillende montage mogelijkheden? Bezoek dan onze showroom! Wilt u bij u aan huis een advies inclusief een prijsaanbieding bel dan snel wij maken graag met u een afspraak.

Dit bericht delen