Meer dan 40 jaar ervaring!

Wat kan er stuk gaan aan een garage sectionaal deur?

12 October, 2022

Is de garagedeur stuk dan is dat altijd vervelend. Meestal is een garagedeur toch een deur die als in- en uitgang gebruikt wordt, dus is deze stuk dan veroorzaakt dat een probleem. Meestal wordt de geïsoleerde sectionaal deur aangekocht. Deze sectionaal deuren zijn overwegend voor het gemak, elektrisch bedien. Dan zijn er veel onderdelen die zomaar stuk kunnen gaan.

De elektrische sectionaal deur gaat niet meer open, wat nu?

Als de sectionaal deur niet meer opengaat kan dit wijzen op een motorisch probleem. Een van de meeste voorkomede storingen waardoor een elektrische garagedeur niet meer opengaat is dat de batterij van de handzender leeg is. Zodra deze batterij leeg is wordt de motor niet meer door een signaal aangestuurd, waardoor deze niet meer in beweging gezet wordt.

Is de batterij wel nog goed en de sectionaal deur reageert nog steeds niet dan kan het probleem ofwel in de printplaat van de motor zitten, of wel een kortsluiting in de besturingskast. Als laatste zou er zelfs letterlijk een kink in de kabel kunnen zitten die de besturingskast met de motor verbindt.

Om tot de conclusie te komen dat er een motor defect is kun je de volgende stappen ondernemen:

  1. Druk op het knopje van de handzender, indien er een indicator lampje gaat branden is de batterij niet leeg en hoeft deze niet vervangen te worden, gaat het lampje niet branden is de eerste stap de batterij van de handzender te vervangen.
  2. Ga naar de besturingskast die in de garage hangt, deze is altijd met een stekker aangesloten op het elektrische netwerk. Haal de stekker uit het stopcontact en laat deze ca 1 minuut uit de stekkerdoos. Na het opnieuw insteker van de stekker heeft de motor zich gereset en kan de poort weer bediend worden.

Geven beide opties geen resultaat dan ligt het probleem vaak ergens anders en is er een service-specialist nodig om de storing te lokaliseren en op te lossen.

Wil de je garage sectionaal deur wel nog openen en sluiten trek dan aan de binnenzijde aan het ontgrendelkoord, hier ontkoppelt men de motor van de sectionaal deur en kan de garagedeur handmatig geopend en gesloten worden. Lees hier hoe een elektrische garagedeur precies werkt.

Andere vaak voorkomende storingen:

Is de sectionaal deur handmatig bediend en gaat deze niet meer open is er waarschijnlijk iets aan de hand waardoor de garage deur vasthangt of scheef omhooggetrokken wordt. Deze storingen kunnen ook voorkomen bij de elektrisch bedienbare sectionaal deuren. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Optrekveren gebroken of uitgerekt
  • Staalkabel gebroken/ geknapt
  • Slot stuk
  • Trekstangen gebroken

Heeft u een storing aan de garage sectionaal deur en wenst u een monteur ter plaatse? Gehlen zonwering heeft deskundig personeel met 40 jaar ervaring die u graag verder helpen, bel ons en maak een afspraak met een van onze vakkundige service collega’s.

Dit bericht delen