Meer dan 40 jaar ervaring!

Wat te doen met de zonwering als het hard waait?

18 December, 2023

In Nederland hebben we te maken met nogal wisselvallig weer. We kunnen van 30 graden zomaar terugvallen naar 12 graden en zo kan de wind ook in één keer van windstil naar een windkracht van 10 op de schaal van beaufort. Als de wind komt opzetten moet u ervoor zorgen dat u de juiste maatregelen neemt om zo schade aan de zonwering te voorkomen. In deze blog leest u welke maatregelen u moet nemen bij harde windstoten.

Enkele adviezen voor zonwering bij harde wind

Als u zonwering zoals een uitvalscherm, knikarm of screen heeft, is het van belang dat de zonwering omhoog is bij harde wind (Gesloten). Hierdoor vangt de zonwering veel minder wind. Heeft u de zonwering nog open staan? Dan kan deze hevige schade oplopen door de wind.

Heeft u een vaste zonwering, zoals een terrasoverkapping of luifels, dan is het belangrijk een controle uit te voeren van hoe de bevestiging aan de muur is en hoe de beplating bevestigd is. Bij een terrasoverkapping kan men overwegen extra windankers onder de beplating (polycarbonaat) te bevestigen. Deze verhindert het optillen van de plaat door harde wind.

Sommige zonweringen zijn voorzien van een automatische windbeveiliging, dit gebeurt door een windmeter die op de zonwering is geplaatst en ervoor zorgt dat de zonwering zich sluit bij te harde wind, schakel deze sensor niet uit!

Bij Ritsscreens is het doek geritst in de geleiding waardoor dit type zonwering stormvast is uitgevoerd. U hoeft bij harde wind dus geen maatregelen te nemen.

Zonwering wind-proof maken?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Laat uw zonwering tijdig onderhouden en vraag bij uw vertegenwoordiger na wat nog extra maatregelen kunnen zijn om schade door hoge windsnelheden te voorkomen. Wenst u de zonwering veilig te stellen als er al schade is toegebracht? Neem dan contact op met onze service-afdeling, zij kunnen op korte termijn naar u toekomen om de zonwering veilig te stellen.

 

 

Dit bericht delen