Meer dan 40 jaar ervaring!

Wat te doen tegen warme slaapkamer?

11 April, 2023

De warme dagen komen er weer aan en het daglicht komt weer vroeg onze slaapkamers binnen. Vervelend is het daglicht wanneer u eens wilt uitslapen, of wanneer u na een lange nachtdienst de rust opzoekt in de slaapkamer. Ook bouwt de zon weer de warmte op. Hoe houdt u de slaapkamer koel en op een aangename temperatuur, zodat u de slaap makkelijk zult vatten.

Wij kunnen ervoor zorgen dat u aan uw rust toekomt.

Warmte buitenhouden en licht filteren

Door het plaatsen van een (Rits) screen voor uw slaapkamerraam, filtert u niet alleen het daglicht maar houdt u tevens de warmte buiten.

Het doek wat toegepast wordt is een glasvezeldoek. De polyester draden worden op dusdanige wijze geweven dat de doorzichtbaarheid beperkt wordt en de warmte geweerd wordt.

Kiest u voor een Ecole doek, dan zijn er meer geweven draden op een vierkant meter, dit houdt in dat de doorkijk hierdoor maar 1%. Gaat u voor het meest gebruikte standaard doek, Sergé, is de doorkijk 3%-5%, De warmtewering is bij beide doeken gelijk, gemiddeld wordt er 80 tot 85% van de aangestraalde warmte tegen gehouden, ongeacht de kwaliteit of kleur van het doek.

Warmte buiten houden, verduisteren en isoleren

Wilt u uw kamer beter isoleren en zelfs verduisteren? Dan is het rolluik bij uitstek de beste keuze.

Door het gebruikte materiaal (dubbelwandig aluminium gevuld met pur) van de lamel is het rolluik in geopende toestand isolerend. Dit houdt in dat het in de winter de warmte binnen houdt en in de zomer de warmte buiten. Het rolluik kan in alle weersomstandigheden en alle dagen van het jaar gebruikt worden. Daarnaast is het volledig donker in de slaapkamer en men kan niet door het rolluik heen kijken (naar binnen of naar buiten)

Wilt u weten wat voor u de beste keuze is, kom naar onze showroom aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een advies verstrekken.

Warmte buiten uw slaapkamer houden? Neem contact op

Wilt u slapeloze en zweterige nachten voorkomen? Bij Gehlen weten we met meer dan 40 jaar ervaring uw slaapkamer te verkoelen en verduisteren met hoogwaardige zonwering. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Dit bericht delen