Meer dan 40 jaar ervaring!

Welke zonwering houdt de meeste warmte buiten?

19 May, 2022

De zomers worden in Nederland steeds warmer. Maar welke zonwering houdt de meeste warmte buiten? Dat leggen we u graag uit! Met zonwering houdt u tijdens een hittegolf zoveel mogelijk warmte buitenshuis. Er zijn verschillende soorten zonweringen verkrijgbaar, en verschillende soorten houden de warmte op een verschillende manier tegen. In dit artikel vertellen wij u welk type zonwering de meeste verkoeling biedt tijdens een hittegolf.

Dit type zonwering biedt de meeste verkoeling tijdens hitte

Wanneer u op zoek bent naar zonwering die ervoor zorgt dat de warmte buiten blijft, hebben we het over 2 verschillende soorten zonwering. Binnenzonwering en buitenzonwering. Beide vormen van zonwering hebben zo hun eigen unieke kenmerken. Wilt u de zon buiten houden, dan is buitenzonwering hier het meest geschikt voor. Buitenzonwering houdt de hitte namelijk tegen voordat de hitte binnen is. Binnenzonwering daarentegen weert warmte die al door het glas van de pand naar binnen is gekomen. Dat is het essentiële verschil tussen beiden. Wilt u de hitte zo goed mogelijk buiten houden? Kies dan voor buitenzonwering.

Rolluiken als beste bescherming

Welke buitenzonwering werkt het beste? Dat zijn rolluiken! Rolluikken kunnen namelijk volledig gesloten worden, waardoor de zon en hitte geen kans maken om uw woning binnen te dringen. Én – bonuspunt – rolluiken houden ook veel geluid tegen. Zitten u buren op een hete zomerse avond dus nog laat buiten dan heeft u nergens last van! Dat maakt rolluiken dan ook ideaal op de slaapkamer.

Mogelijkheden

Bent u opzoek naar zonwering die de hitte tegenhoudt maar bent u geen fan van rolluiken? Dan zijn er nog een tal van andere mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld voor een knikarmscherm boven uw terras. Zo wordt u uitzicht niet beperkt maar wordt de hitte wel buiten de deur gehouden. Wilt u het zicht naar buiten niet beperken? Dan zijn screens ook een goede optie. Screens bedekken het hele raam maar beperken het zicht niet. Én ze zijn ook nog eens super stijlvol!

Met zonwering hitte buitenshuis houden

Op zoek naar een manier om de hitte buitenshuis te houden? Neem gerust contact met ons op. Met ruim 40 jaar ervaring denken we graag met u mee en hebben we altijd een passende oplossing. Zo komt u zorgeloos de zomer door.

Dit bericht delen