Meer dan 40 jaar ervaring!

Welke zonwering is het meest effectief?

27 October, 2022

Bent u op zoek naar zonwering en vraagt u zich af welke zonwering het meest effectief is? Een goede vraag. Het antwoord is afhankelijk van uw eisen en wensen. In deze blog leggen we je uit in welke situatie, welk type zonwering het meest effectief is.

Welke zonwering is het meest effectief tegen warmte?

Bent u opzoek naar zonwering om warmte buiten te houden? Dan kunt u het beste voor één van de volgende soorten gaan:

  1. Rolluik: Alhoewel een rolluik een op zichzelf staande categorie is, wordt het vaker wel meegenomen in zonwering die het beste de warmte tegen houdt. Dit omdat het rolluik gemaakt is van dubbelwandig aluminium profiel met een purschuimvulling.
  2. Screens: Uitgevoerd als screen of als rits-screen, beide werken goed bij het tegenhouden van warmte. Het doek wat toegepast wordt op een screen zorgt ervoor dat de warmte geweerd wordt. Lees hier wat het verschil is tussen screens en rolluiken.
  3. Buitenjaloezie: Deze zonwering kan door het kantelen van de lamel zowel warmte als licht buitenhouden.
  4. Uitvalzonwering: ieder type uitvalzonwering creëert schaduw en vertraagt de warmtetoetreding tot het raam.

Is zonwering aan de binnenkant ook effectief tegen warmte?

Indien men niet aan de buitenkant kan werken, kan men ook nog zonwering aan de binnenzijde plaatsen. Als de warmte al is toegetreden tot het glas is deze oplossing minder effectief. Diverse lichtweringen zijn onder meer:

Doordat deze zonweringen ook het gehele raamoppervlakte bedekken houden ook deze zonweringen warmte tegen. De warmte blijft dan min of meer aan de binnenzijde hangen tussen het raam en de raamdecoratie. Indien men deze zonwering open (omhoog beweegt) merkt men direct dat de warmte de woning binnen komt.

Type zonwering afhankelijk van uw wensen

Oftewel, het type zonwering dat het beste past bij uw woning is afhankelijk van wat uw wensen en eisen zijn. Wilt u warmte weren of juist vasthouden? En wat wenst u qua uitstraling? Wilt u meer weten over de diverse soorten zonwering of wilt u de diverse zonwering eens bekijken in onze showroom? Neem dan gerust contact met ons op. Gehlen zonwering weet met meer dan 40 jaar ervaring precies wat aansluit op uw wensen.

Dit bericht delen