Meer dan 40 jaar ervaring!

Zonwering binnen of buiten plaatsen?

2 August, 2022

U wilt graag iets doen om de zon buiten te houden, waar moet u dan rekening mee gaan houden? Ontdek het in deze blog.

Wanneer gaat u tot aankoop over van zonwering binnen of buiten?

Deze vraag krijgen wij vaak in onze showroom. Het antwoord is niet zo makkelijk gegeven en afhankelijk van een aantal factoren. Een factor ervan is wat de wensen van de klant zijn waar de zonwering aan moet voldoen. Hieronder leest u in welke situaties u het beste voor zonwering binnen of buiten kunt gaan

Zonwering en licht

Als het doel van de aan te brengen zonwering het licht buitenhouden is en de warmte geen bepalende factor is adviseren wij om over te gaan tot binnenzonwering ook wel raamdecoratie genoemd. Binnenzonwering is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals onder meer een rolgordijn, (houten) jaloezieën of bijvoorbeeld een plissé gordijn. Dit is een greep uit de diverse mogelijkheden. Alle binnenzonweringen hebben maar 1 doel en dat is het licht te reguleren of wel het licht buiten te houden.

screens

Zonwering en warmte

Willen we het huis aangenaam koel houden? Dan is buitenzonwering de beste keuze. Uitvalzonwering, knikarm zonwering zorgt ervoor dat de warmte niet direct het glasoppervlak bereikt. Daardoor zorgt dit type zonwering voor een aangename schaduwplek waar het op een warme zomerdag goed vertoeven is.

De warmte kunt u ook buitenhouden met behulp van ritsscreens. (Rits) screen zonwering bedekt namelijk het gehele glasoppervlak en het toegepaste glasvezeldoek is erop getest dat het gemiddeld 85% van de aangestraalde warmte buiten houdt, dit resulteert bij goed gebruik in een verlaging van de binnentemperatuur

Wilt u toch het raam bedekken, warmte buiten houden en het licht zelf reguleren is een buitenjaloezie ook nog een optie. Deze zonwering biedt deze mogelijkheden.

Zonwering en verduistering

Wanneer onze klanten veel waarde hechten aan het zicht naar buiten, maar ze willen toch de warmte echt buiten houden blijft ons advies onder meer het ritsscreen. Indien men het licht in kijkt (bij daglicht van binnen naar buiten) kan men door het screen doek heen kijken. Men neemt contouren waar maar ziet geen details. Er zijn diverse type screendoeken waarbij het zicht percentage beperkt wordt tot 1%.

Ook zijn er black out doeken, deze zijn dan geschikt voor gebruik buiten echter er wordt geadviseerd om deze zonwering niet bij hoge windsnelheden te gebruiken. Wilt u 100% verduistering en de zonwering aan de buitenzijde plaatsen is het rolluik de beste keuze.

Wilt u het raam verduisteren maar is de warmte geen probleem? Dan heeft u ook diverse mogelijkheden. Afhankelijk van type binnenzonwering is het mogelijk een verduisteringsdoek aan de binnenzijde van het raam te plaatsen.

Zonwering binnen of buiten nodig? Gehlen Zonwering

Wilt u meer weten over de verschillende typen zonwering voor binnen of buiten? Bij Gehlen zonwering denken we graag met u mee. Met meer dan 40 jaar ervaring hebben we altijd een passende oplossing. Neem contact op met ons en wij maken een voor u passende afspraak. Deze afspraak kan plaatsvinden bij u thuis of in onze showroom. Neem gerust contact met ons op via +31464510050 of vul het contactformulier in.

Dit bericht delen