Meer dan 40 jaar ervaring!

Zonwering en kunststof kozijnen: Dit zijn de mogelijkheden

2 January, 2024

Er zijn meerdere mogelijkheden om zonwering op kozijnen te plaatsen, maar niet iedereen wil dat er gaten geboord worden in of door het kunststof kozijn. U kent het wel net gekozen voor kunststof kozijnen, een flinke investering en dan komt eigenlijk pas de zonwering of rolluiken ter sprake.

Meestal is de dubbele beglazing net niet genoeg om de kou in de winter buiten te sluiten en de warmte binnen te houden. Wat kunt u aanbrengen wat zowel isoleert, warmte binnen (of buiten) houdt en licht filtert maar niet de net aangekochte kozijnen beschadigd. Hieronder enkele opties waar u aan kunt denken

Mogelijkheden zonwering zonder beschadiging aan de kunststof kozijnen

Optie 1) Rolluiken

De rolluiken zorgen niet alleen voor optimale isolatie maar ook voor complete verduisteren. We kunnen de rolluiken voor u “op de dag” plaatsen, bij deze montage wijze boren we de gaten zijdelings in de muur, dus niet op het kozijn. De kast wordt boven het kozijn op de muur gemonteerd, de doorvoer voor de bediening wordt door de muur geboord.

Kiest u voor het rolluiken met Solar paneel dan wordt er helemaal geen doorvoer gat geboord en heeft u geen enkele bekabeling aan de binnenzijde.

Optie 2) Ritsscreens

De ritsscreens houden in de zomermaanden de warmte buiten en filteren het zonlicht. Hierdoor wordt door de lichtinval in huis een aangename sfeer creëert en het aangenaam koel blijft.Net zoals de rolluiken kunnen deze ritsscreens “op de dag” gemonteerd worden, waardoor er niet in de kunststof kozijnen geboord wordt.

De afmeting van het ritsscreen wordt eigenlijk breder en hoger gemeten zodat de kunststof kozijn “vrij” blijft van geleiders en kasten, waardoor het kozijn gereinigd en onderhouden kan worden.

Optie 3) Uitvalzonwering

Als u kiest voor dit type zonwering kiest u voor warmtewering, en schaduw creëren. Het isoleren is bij dit type zonwering geen overweging, want uitvalzonwering isoleert niet. De uitvalzonwering wordt in breedte altijd breder dan het raam gemeten om zo de toegang van zonlicht door het glas zo optimaal mogelijk te bedekken. De kast met armen en doek wordt altijd boven de kunststof kozijnen geplaatst. Eventuele armen worden altijd op de muur gemonteerd.

Zo blijven de kunststof kozijn onbeschadigd.

Meer informatie over zonwering voor kunststof kozijnen?

Wil u meer informatie over de zonweringen die u kunt toepassen zonder het kunststof kozijn te beschadigen? Neem contact met ons op en laat een bericht achter op onze website.

We maken graag met u een vrijblijvende afspraak dat een van onze vertegenwoordiger u een voor u passend advies verstrekt.

 

 

Dit bericht delen