Meer dan 40 jaar ervaring!

Zonwering plaatsen op een lichtstraat? Dit zijn de mogelijkheden!

23 November, 2023

In heel veel woningen wordt tegenwoordig een lichtstraat toegepast. Deze lichtstraten kunnen verschillende vormen hebben. Rechthoekig, langwerpig, vierkant, in een punt geplaatst en zelfs ronde ramen worden als lichtstraat geplaatst.

U geniet van het vrije uitzicht naar buiten maar als het zomer wordt kan de warmte binnenshuis enorm oplopen doordat de zon, het licht en de warmte, door de lichtstraat heen komt. In veel modellen lichtstraten is een zonwering toe te passen. Waardoor de warmte gereguleerd wordt maar ook het daglicht gefilterd wordt, We leggen u graag uit wel type zonwering voor de lichtstraat geschikt is.

Welk type zonwering is geschikt

In de meeste “rechthoekige “ramen, worden de Koord Lock zonweringen toegepast. Deze kunnen geplaatst worden op onder meer de:

  • Vlakke Lichtstraten
  • Zadeldaken
  • Lessenaars lichtstraat
  • Alle lichtstraten die “recht” geplaatst worden. Ook al ligt het dak volledig horizontaal.

Warmte- en lichttoetreding reguleren

De Koord Lock zonwering is de ideale oplossing als het gaat om warmte en lichttoetreding te reguleren. De Koord Lock zonwering is voorzien van glasvezeldoek (wat ook toegepast wordt op ritsscreens) en is altijd elektrisch bediend. Dit doek filtert het licht en u kunt er nog altijd doorheen kijken als U het licht in kijkt.

Omdat de Koord Lock aan de buitenzijde wordt aangebracht is dit type zonwering perfect geschikt voor warmte te weren uit uw woning.

Een oplossing op maat

Gehlen Zonwering is de specialist in zonweringen, er zijn bijna geen situaties waar geen zonwering geplaatst kan worden. Een vertegenwoordiger kan bij u thuis alles opmeten en alle opties met u bespreken. Met meer dan 40 jaar ervaring geven we altijd het beste advies voor het mooiste resultaat. Na afloop laat hij een offerte achter die u in een later stadium kunt goedkeuren.

Geïnteresseerd in zonwering voor een lichtstraat?

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. Dit kan door het onderstaande formulier in te vullen of door ons te bellen op 046-4510050. We plannen graag een vrijblijvende afspraak met u om uw situatie te bekijken en advies te geven voor het mooiste resultaat.

Dit bericht delen