Meer dan 40 jaar ervaring!

Is zonwering bestand tegen regen?

14 December, 2018

Op dit moment is menig Europees land jaloers op de temperaturen die we in Limburg behalen. Helaas gaat dit ook gepaard met enkele stevige regen- en onweersbuien. Maar kan zonwering eigenlijk wel tegen regen?

Zonwering (acryldoeken) en regen

Voor zonwering zoals een knikarmscherm, uitvalscherm, serrezonwering of markies geldt dat wij werken met acryldoeken. De acryldoeken voldoen aan uiterst strenge technische eisen en worden geweven uit in de massa gekleurde acrylvezels. Het doek is waterafstotend en de extra water- en vuilafstotende nabehandeling zorgt ervoor dat dit doek eenvoudig te onderhouden is. Afnemen met lauw water en een zachte borstel volstaat voor een langere levensduur van het doek.

Het kan geen kwaad om het doek incidenteel open te laten tijdens een regenbui. Denk er wel aan dat de zonwering droog moet zijn, voordat u het omhoog haalt. Het is niet handig om een nat doek in de kast te laten zitten. We raden echter aan om de doeken zo veel mogelijk op te halen.

Zonwering (sergédoeken) en regen

Een sergé doek komt alleen voor bij screens. Deze doeken worden geweven uit glasvezeldraden en polyestergarens, waardoor het een open structuur heeft. De speciale pvc coating zorgt ervoor dat de sterke garens een zeer lange levensduur hebben. Het is daarom niet noodzakelijk om de screens op te halen.

Garagedeuren en regen

Er is een groot verschil tussen de verschillende garagedeuren. De sectionaaldeuren zijn allen voorzien van een rubberen rand in het onderste paneel. Deze rand beschermt uw garage tegen vuil, regen en sneeuw.

Voor kanteldeuren geldt dat er wordt gewerkt met onderdompel. Bij openslaande garagedeuren (een duoport) werken we met een onderdompel en afdichting. Deze zorgen ervoor dat de deur tocht- en waterdicht is.

Andere types zonwering en buitenleven zoals terrasoverkappingen en rolluiken zijn uiteraard volledig waterproef en bestand tegen hevige regenval.

Laten we hopen dat de zon het van de regenbuien wint en u gewoon lekker kunt genieten van alle typen zonwering. Mocht u nog meer informatie willen over de invloed van regen op uw zonwering, kunt u altijd even met ons bellen.

Dit bericht delen