Zonwering voor de schuifpui: dit zijn de opties

5 July, 2023

Met een schuifpui heeft u veel natuurlijk licht in uw woning. Toch kan het zo zijn dat u het zonlicht af en toe wilt weren. En het wordt ook sneller warm. Dat is in de winter niet zo erg, maar bij tropische temperaturen in de zomer wilt u het in huis het liefst lekker koel houden.

In deze blog leest u daarom welke zonwering u kunt gebruiken om licht te weren en welke zonwering u kunt gebruiken om de warmte te weren.

Binnenzonwering voor de schuifpui

Wat zijn uw wensen voor het weren van de zon? Wilt u het licht van de zon weren? Dan kunt u beste gaan voor binnenzonwering. Daarmee regelt u eenvoudig de lichtinval en de privacy. Ideaal voor op in de woonkamer of voor op de slaapkamer.

  • Lamellen en jaloezieën: Lamellen zijn dunne, verticale stroken van kunststof, metaal of stof die u voor de schuifpui hangt. Jaloezieën hangen horizontaal. U kunt ze vaak individueel aanpassen om controle uit te oefenen over de hoeveelheid lichtinval.
  • Vouwgordijnen: Vouwgordijnen zijn gordijnen met horizontale plooien die uitvouwen als u het gordijn opent en weer in elkaar gedrukt worden wanneer u het gordijn optrekt. Zeker de verduisterende varianten zijn erg populair als binnenzonwering voor de schuifpui. Vooral omdat ze bij bijna elke interieurstijl passen. Ook niet onbelangrijk!
  • Rolgordijnen: U kunt ook licht- en zonwerende rolgordijnen voor de schuifpui hangen. Met haast eindeloze ontwerpen en stoffen is er altijd wel eentje die bij u past. Daarbij kunt u – afhankelijk van het design – er de lichtinval mee reguleren.
  • Paneelgordijnen: Paneelgordijnen zijn ideaal voor grote raampartijen. Het systeem maakt het mogelijk om zelf de lichtinval te bepalen door de panelen simpelweg wat uit- of in elkaar te schuiven.

binnenzonwering-schuifpui

Buitenzonwering voor uw schuifpui

Wilt u niet alleen het licht maar ook de warmte weren? Dan kun u de zonwering voor de schuifpui buiten plaatsen. In dat geval heeft u de volgende opties:

  • Zonneschermen: Het zonnescherm of knikarmscherm is één van de meest populaire opties als het gaat om zonwering voor de schuifpui buiten. Logisch ook, want met een zonnescherm aan de gevel houdt u zon en warmte buiten zonder het uitzicht of de doorgang te belemmeren. Sterker nog, u verlengt er uw leefruimte mee. Net als met een terrasoverkapping trouwens!
  • Screens: Screens zijn zeer effectief als zonwering. Onze warmtewerende screendoeken bedekken namelijk het gehele raam. Zonlicht en warmte krijgen daarmee geen kans. En, als het buiten licht is kunt u erdoorheen naar buiten kijken.
  • Buitenjaloezieën: Buitenjaloezieën zijn de meest flexibele vorm van buitenzonwering voor de schuifpui. U kunt de lamellen namelijk weer kantelen om zelf de hoeveelheid lichtinval te bepalen. Daarbij zijn buitenjaloezieën ook erg stijlvol en geven ze een extra sfeervolle touch aan zowel moderne huizen als oudere woningen.
  • Rolluiken: Wilt u uw huis zelf tijdens de meest extreme hittegolf lekker koel houden? Dan moet u rolluiken hebben. Daarmee kunt u uw kamer compleet beschermen tegen warmte en lichtinval. En, in de winter werken de rolluiken isolerend. Bovendien werken ze ook inbraakwerend.

Zonwering-schuifpui

Zonwering voor binnen en buiten combineren

U kunt natuurlijk ook binnenzonwering en buitenzonwering combineren. Draai bijvoorbeeld het zonnescherm open om de warmte te blokkeren en gebruik uw paneelgordijnen om het licht te weren. Of combineer buitenjaloezieën met een paar lichtdoorlatende rol- of vouwgordijnen voor een stijlvolle uitstraling aan de binnenkant. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Lees hier meer over de plaatsing van je zonwering.

Zonwering voor de schuifpui op maat laten maken

Zowel binnen als buiten kunt u met zonwering voor de schuifpui dus alle kanten op. Daarom maken we bij Gehlen uit binnen- en buitenzonwering helemaal op maat. Met verschillende stoffen, meer dan 100 kleuren en zowel handmatige of elektrische bedieningsopties zorgen we altijd voor de zonwering die perfect past bij uw persoonlijke wensen én uw interieur.

Neem vrijblijvend even contact met ons op of maak een afspraak en kom langs bij onze showroom in Sittard. We helpen u graag verder!

Dit bericht delen