Meer dan 40 jaar ervaring!

Een terugblik op 2023 en een vooruitblik op 2024

Categorieën

8 January, 2024

Terugblik 2023

2023 was een bewogen jaar met mooie nieuwe ontwikkelingen. Zo hebben we de nieuwe Rebranding doorgevoerd. Zowel in en rond het pand maar ook alvast een bus in de nieuwe stijl mogen verwelkomen alsmede de auto van onze nieuwe projectleider. Daarover gesproken, we hebben niet alleen onze 2e projectleider Lieven Fincken maar ook een aantal versterkingen in de montage mogen verwelkomen in ons team in 2023.

De showtuin hebben we afgelopen jaar flink op de schop genomen en dit is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens een ludieke opening op paasmaandag mochten we meer als 100 gasten verwelkomen. Een groot succes dus! Ook gedurende het hele jaar 2023 waren de bezoeken in de vernieuwde showtuin flink in aantal verhoogd. Dit heeft ertoe geresulteerd dat de omzet in de bedrijfstak ‘Buitenleven’ een flinke groei heeft doorgemaakt.

Een andere ontwikkeling is het verhaal hittestress. Door te goed geïsoleerde woningen kan in de zomer de warmte niet meer naar buiten. Dit betekend dat we oververhitte woningen krijgen. Een oplossing is dan vaak om de warmte buiten te houden door middel van zonwering. Hier hebben we aardig wat extra omzet door mogen realiseren.

Als laatste zijn er mooie ontwikkelingen geweest in 2023 betreft preventief onderhoud. Zorginstellingen, wooncorporaties, scholengemeenschappen en VvE’s weten ons steeds vaker te vinden om onderhoudsplannen door te spreken. Niet alleen het fysieke jaarlijks onderhoud word hierbij aangepakt, maar ook het maken van conditiescore metingen en advies uitbrengen op pand niveau betreft de levensduur van de zonwering.

Kortom, dankzij al deze ontwikkelingen was 2023 weer een prachtig jaar en heeft Gehlen Zonwering weer een mooie groei mogen realiseren.

Vooruitblik 2024

2024 word in mijn ogen weer een positief jaar! We krijgen dit jaar weer minimaal 4 nieuwe bussen en ons werkgebied zal weer langzaam iets groter worden in België en Brabant. Door het grote succes van de paasmaandag hebben we besloten om ook in 2024 een grote open dag te organiseren op paasmaandag, maar hier later meer over.

De hittestress problematiek is ondertussen ook opgepikt door de landelijke overheid. Hun zullen hier ook tot actie moeten overgaan, wat een boost zal geven aan de hele zonweringsbranche. Ook zijn we in gesprek met een aantal grote wooncorporaties hoe we hen ook in 2024 weer kunnen helpen met dit probleem.

De tak ‘Buitenleven’ oftewel de overkappingen is ondertussen niet alleen opgepikt in de particuliere markt, maar ook projectmatig zijn we hier goeie stappen aan het zetten. In de recreatiebranche (vakantieparken), bij tuinarchitecten en in de zorg liggen mooie plannen die komend jaar zullen worden uitgevoerd.

Kortom: 2023 was niet alleen voor mij, maar voor de hele branche een schitterend jaar. De verwachting van 2024 word alleen nog maar stralender!

gaston-gehlen

Gaston Gehlen

Dit bericht delen