Meer dan 40 jaar ervaring!

Hitte problematiek sociale woningbouw

Categorieën

16 September, 2022

Door verschillende regelgevingen en stijging in de energiekosten zijn de laatste jaren wooncorporaties aan de slag gegaan met de zogenaamde BENG woningen (bijna energie neutraal gebouw). Er zijn door verschillende marktpartijen conceptwoningen ontwikkeld en bij bestaande woningen is de buitenschil flink gerenoveerd. Allemaal hebben ze hetzelfde kenmerk. De buitenschil zo goed isoleren dat de kou buiten blijft en de stookkosten dus minimaal blijven.

Er is alleen 1 probleem. In de zomer (die ook nog eens elk jaar warmer word) komt de warmte via de ramen naar binnen. Door de dikke isolatie die nu overal is toegepast kan deze hitte niet meer goed naar buiten. Hierdoor ontstaan de zogenaamde hitte woningen. We zitten steeds vaker met verschillende wooncorporaties aan tafel om mee te denken aan een strategie om deze hitte problemen op te lossen of bij nieuwe renovaties of nieuwbouwprojecten te voorkomen.

Heeft u nu ook als wooncorporatie, zorginstelling, scholengemeenschap of zelfs als particulier ook deze problemen? Wij delen graag onze deskundigheid op dit gebied bij u aan tafel. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Neem contact op

Dit bericht delen