Meer dan 40 jaar ervaring!

Slimme Zonwering: Inregelen, Finetunen en Nazorgen

Categorieën

5 July, 2024

Bij Gehlen begrijpen we dat effectieve zonwering verder gaat dan simpelweg reageren op zonlicht. Ons recente project bij Routz in Echt illustreert hoe wij innovatie en klanttevredenheid combineren.

Praktijkvoorbeeld: Finetuning in Actie

Naast het monteren van de zonwering dragen we ook zorg voor de automatische sturing. Bij het project Routz hebben we een geavanceerd Somfy systeem toegepast. Naast het installeren van de technische componenten zorgen we ook voor het finetunen van het systeem in combinatie met de nazorg voor de klant. Een recent voorbeeld van onze toewijding aan klanttevredenheid betrof een klant die vond dat de zonwering te snel door de zonaansturing naar beneden liep. Ons team paste het systeem aan om effectief meer zon binnen te laten. Dit resulteerde in een verbeterde gebruikerservaring en tevredenheid. We vertalen de functionele wensen van de klant naar specifieke instellingen van het systeem.

Duurzaamheid, Energiebesparing en Comfort

Onze slimme zonweringssystemen dragen significant bij aan duurzaamheid en energiebesparing. In de zomer weren ze overtollige warmte, terwijl ze in de winter juist zonlicht toelaten voor natuurlijke opwarming van het gebouw. Dit dynamische beheer van zonlicht en warmte leidt tot aanzienlijke energiebesparingen en een kleinere ecologische voetafdruk. De finetuning zorgt voor een comfortabeler en productievere omgeving voor de gebruikers.

Wat maakt onze aanpak uniek?

  1. Gebruikersgerichte Oplossingen: We stemmen elk systeem nauwkeurig af op de specifieke wensen van de gebruiker. Bij Routz resulteerde dit in een systeem dat autonoom functioneert, afgestemd op de behoeften van het gebouw en zijn gebruikers.
  2. Geavanceerde Sensorintegratie: Onze systemen gaan verder dan basale zon- en windsensoren. We integreren complexe factoren zoals gevel specifieke zonintensiteit.
  3. Intelligente Veiligheidsfuncties: Automatische stormbeveiliging zorgt ervoor dat de zonwering zich aanpast aan extreme weersomstandigheden, waardoor de levensduur van het systeem wordt verlengd.
  4. Continue Innovatie: We investeren voortdurend in kennis en technologische vooruitgang. Elk project, zoals dat bij Routz, draagt bij aan onze groeiende expertise in automatische aansturing.
  5. Nazorg en Finetuning: Onze betrokkenheid eindigt niet bij de installatie. We blijven systemen verfijnen en optimaliseren, wat leidt tot een steeds betere gebruikerservaring.

De Technologie achter Intelligente Zonwering

Moderne zonweringsystemen zijn veel meer dan eenvoudige schermen die op en neer gaan. Ze vormen complexe, geïntegreerde systemen die gebruikmaken van geavanceerde sensortechnologie en slimme besturingssystemen. De integratie van sensoren in een intelligent systeem maakt het mogelijk om zonwering nauwkeurig af te stemmen op specifieke omstandigheden. Bijvoorbeeld, het systeem kan rekening houden met de zonintensiteit op specifieke gevels, de binnentemperatuur, en zelfs de voorkeuren van individuele gebruikers.

Een belangrijk aspect van deze systemen is de mogelijkheid tot ‘hysterese’ – een vertraging in de reactie om te voorkomen dat de zonwering te vaak op en neer gaat bij wisselende weersomstandigheden. Dit draagt ook bij aan een stabielere en productievere omgeving voor de gebruikers.

Kortom

Bij Gehlen zien we elk project als een kans om de grenzen van slimme zonwering te verleggen. We nodigen u uit om te ontdekken hoe onze op maat gemaakte oplossingen uw comfort en energie-efficiëntie kunnen verbeteren.

Klaar voor de toekomst van zonwering? Ontdek wat Gehlen voor u kan betekenen.

Routz

Dit bericht delen