Let op: Tweede pinksterdag (20 mei) zijn wij gesloten!

Terugblik met Netty Gehlen: Hoe het bedrijf is ontstaan in 1981 en de geboorte van Janice

Categorieën

30 June, 2021

Gedurende het 40-jarig jubileum in 2021 blikken we terug op enkele mooie momenten in de historie. In deze terugblik spreekt Netty Gehlen over het ontstaan van het bedrijf in 1981. 

Tot 1980 woonde en werkte Ger en ik in Saudi-Arabië voor Zwaans (later NIBM). Ger als vertegenwoordiger van bouwmachines en ik op kantoor om offertes uit te schrijven. Op 30-jarige leeftijd werd ik zwanger van ons eerste kind en daarop besloten we terug te keren naar Nederland. Eenmaal aangekomen vierden we trots de geboorte van onze dochter Janice.

Hoe nu verder met het werk? John Gehlen – de broer van Ger – was naast zijn werk bezig met lamellen, zonneschermen en rolluiken. Het idee om er echt werk van te gaan maken, ontstond toen we in een busje zaten op weg naar wintersport. Met de hele familie erbij zei John tegen Ger: ‘Als ik het zou willen uitbreiden, zou ik dat met jou willen doen’. Aan verschillende barretjes in Ellmau is verder de basis gelegd voor het bedrijf wat er nu is. Ook hun oudere broer Hen stapte bij terugkomst voor hen in de bres: ‘Ik ga jullie helpen’. Hen was op dat moment eigenaar van NIBM en had op dat moment meer dan 300 personen in dienst.

Ondernemen zat nu eenmaal in de familie Gehlen, want moeder Elisabeth was de aanstichter van deze ondernemersdrang. Een zakenvrouw pur sang die in haar jaren al eigenaar was van een atelier met tientallen mensen in dienst.

In 1981 is Gehlen Zonwering uiteindelijk opgericht. Met mij en mijn schoonzus in de administratie, Ger in de verkoop en John in de techniek. Het begin van iets moois! Wordt vervolgd…

Dit bericht delen