Meer dan 40 jaar ervaring!

Terugblik met Netty Gehlen: Over de beginjaren en de verkoopkunsten van Ger

Categorieën

17 July, 2021

Gedurende het 40-jarig jubileum in 2021 blikken we terug op enkele mooie momenten in de historie. In deze terugblik spreekt Netty Gehlen over het ontstaan van het bedrijf in 1981. 

Het bedrijf is gestart, de kleur oranje begon zichtbaarder te worden en niet veel later is gekozen om de garage in Echt te verruilen voor een grotere loods in Born bij Koedam. De tijd was gekomen om de verder de markt op te gaan. Daarbij was een stand op de braderie een van de belangrijkste zaken. Dat was het moment om flyers uit te delen en adressen op te schrijven. Maar er werd ook huis aan huis aangebeld en Ger zag vele kansen bij netwerkorganisaties. Volgens velen was hij een van de toppers op acquisitie-gebied, daar ben ik wel trots op.

Het assortiment werd uitgebreid. Naast de bestaande rolluiken, lamellen en zonneschermen werden ook garagepoorten verkocht en gemonteerd. Een nieuwe tak van sport die gelijk aansloeg.

In het begin was het voornamelijk particulieren werk, maar langzamerhand zag Ger de kansen om ook de zakelijke markt te betreden. Één ding zal hij nooit vergeten. Het was een zakelijke relatie die tegen hem zei: ‘Jungske, kom doe euver 10 jaor mer uns trök’. Hij liet het er niet bij zitten en hield het zinnetje in zijn achterhoofd. Na enkele jaren stond hij weer op de stoep en hengelde hij het project binnen. Als je het over een doorzetter hebt, dan heb je het over Ger.

Lees ook de eerste column van Netty Gehlen: Hoe het bedrijf is ontstaan in 1981 en de geboorte van Janice

Dit bericht delen