Let op: Tweede pinksterdag (20 mei) zijn wij gesloten!

Terugblik met Netty Gehlen: Over de groei van het bedrijf en hoe het openingsfeest in Sittard in het water viel

Categorieën

17 September, 2021

Gedurende het 40-jarig jubileum in 2021 blikken we terug op enkele mooie momenten in de historie. In deze terugblik spreekt Netty Gehlen over de verdere groei van het bedrijf (+ gezin) en over de verhuizing naar Sittard 

In 1985 werd onze zoon Gaston geboren en was het gezin ‘klaar’. Naast de uitbreiding in huis, groeide we ook met het bedrijf. De loods bij Koedam in Born werd dan ook te klein voor het werk dat we hadden.

Er werd een loods gekocht op de Mortel in Born met een grote werkruimte en enkele kantoren. Het aantal personeelsleden groeide gestaag. Inmiddels waren er 2 monteurs, een bedrijfsleider, een extra vertegenwoordiger en stapten ik en Jetty (de vrouw van John Gehlen) in het bedrijf.

Highlife voor het bedrijf was de zomer. Iedereen kocht pas op het moment dat het nodig was. In de beginjaren betekende dit dat onze zomervakantie moest passen. Gelukkig konden we met Gaston & Janice toen ze klein waren makkelijk ook buiten het hoogseizoen op vakantie

Enkele jaren later werd de nieuwe loods wederom te klein, waardoor de zoektocht werd gestart naar een nieuw pand. In Sittard was de match compleet en vestigde Gehlen zich op het industrieterrein. Een ideale locatie want aan de achterzijde zorgde de randweg voor een gigantische eyecathcer. Uit onderzoek bleek dat er duizenden auto’s per dag langs de weg reden. De letters die nu op het dak staan, zijn toen geplaatst.

Voor het pand lag er een enorme vijver en we waren klaar voor de grote opening. Totdat daags voor feest de levensgrote fontein van meer dan 100 kilo werd gestolen. Ook was er een stuk uit het zeil gesneden, waardoor de hele tuin was onder gelopen. De opening ging door, maar het feestelijke was vanaf.

——–

Lees ook de eerdere columns geschreven door Netty Gehlen.
Column #1 van Netty Gehlen: Hoe het bedrijf is ontstaan in 1981 en de geboorte van Janice
Column #2 van Netty Gehlen: Over de beginjaren en de verkoopkunsten van Ger

Dit bericht delen