Meer dan 40 jaar ervaring!

Wordt 2024 de heetste zomer ooit in Nederland?

Categorieën

4 June, 2024

Volgens de weermodellen zou 2024 wel eens een hele warme zomer kunnen worden. Met een hogere gemiddelde temperatuur en langere periodes van hitte. In dit artikel zetten we de voorspellingen op een rijtje en vertellen we u waarom het belangrijk is om uw huis op tijd hittebestendig te maken.

Kans op extreem warme temperaturen

Het Amerikaanse weermodel CFS voorspelt dat de gemiddelde temperaturen in juni, juli en augustus één tot twee graden boven het klimaatgemiddelde zullen liggen. Dit betekent dat we gedurende deze maanden te maken kunnen krijgen met significant warmere dagen dan we gewend zijn.

Hoewel het niet zeker is of elke dag van de zomer constant heet zal zijn, is de kans groot dat we te maken krijgen met periodes van intense hitte, mogelijk zelfs hittegolven.

Invloed op de zonweringsbranche

Door een nat voorjaar is het zonweringsseizoen korter dan gebruikelijk. Normaal gesproken wordt de productie van zonwering verspreid over een periode van half april tot eind september, maar door het slechte weer in het voorjaar wordt deze periode nu geconcentreerd in de zomermaanden.

Dit betekent dat fabrikanten mogelijk onder grote druk komen te staan om aan de vraag te voldoen, wat kan leiden tot langere levertijden. Het is daarom raadzaam om tijdig zonwering te bestellen om te voorkomen dat u tijdens de heetste periode van het jaar zonder bescherming zit.

Wat kunt u doen?

Momenteel liggen de levertijden voor zonwering nog op een normaal niveau van 4-8 weken. Het is verstandig om nu al na te denken over zonwering voor uw pand, zodat u zeker bent van tijdige levering en goed voorbereid bent op de aanstaande hittegolven. Door proactief te handelen, voorkomt u dat u in de zomermaanden met lange wachttijden te maken krijgt.

Bronnen:
2024 wordt mogelijk warmste jaar tot nu toe – Metronieuws
Ook wereldwijd was 2023 het warmste jaar ooit gemeten – NOS
Dit bericht delen